About | Maison Neuve

La Maison Neuve

Maison Neuve

La Maison Neuve is een inspirerende plek gelegen in een heuvelachtig landschap met zonnebloemen, romantische kastelen en bossen.

La maison Neuve vertelt het verhaal van verschillende tijdperken. Het kasteel wordt voor het eerst beschreven in het jaar 1450 en heeft grote veranderingen ondergaan rond 1800. Omringd door 11 hectare bos en weiland zijn er op het landgoed ook biologische groenten, fruit, kruiden en rozentuinen. In het bos bevinden zich zeer oude en zeldzame bomen, bronnen en een prieeltje. Het romantische aspect van het bos wordt versterkt door de bamboe rond de vijver.

Het bos wordt levendiger door vogelgezang. Naast de vele vlinders, laten de groene specht, de nachtegaal en zelfs de hop ☺ zich soms zien. Mogelijk ontmoet je ook hazen, vossen, dassen of reeën. Tijdens yoga of dans verschijnen er regelmatig eekhoorns. We horen ze lopen op de daken van de half overdekte yoga / dansvloer met hun buit of ze springen van boom tot boom en verbergen hazel of walnoten of knabbelen er op.

De kleine kapel herinnert ons eraan dat onze voorouders ook hun geestelijke gezondheid belangrijk vonden.

‘s Nachts laten de uilen zich horen en kunnen de sterren worden bewonderd. Deze prachtige plek biedt een inspirerende omgeving.

Geniet van een reis naar je hart, een onvergetelijke ervaring!

Welkom

We hebben de volgende mogelijkheden om u te verwelkomen in La Maison Neuve:

Chambres d'Hôtes (B & B): Zie Chambres d'Hôtes

Ervarings week: Een week met yoga, dans, tango, flamenco, live muziek en / of zang. Zie Workshops

Breng je eigen groep: Wij zijn blij met mensen die hun eigen groep meebrengen naar La Maison Neuve. We zullen elkaar eerst ontmoeten om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wij zullen je zo goed mogelijk te ondersteunen met de activiteiten en alles wat daar omheen gebeurd.

Werken bij La Maison Neuve

Maison Neuve

Wij verwelkomen mensen die willen helpen bij het onderhoud van La Maison Neuve. Dit kan als als actieve gast (zie hieronder), vooral tijdens de cursus weken! Het werk bevat hand- en span diensten, tuinieren, schilderen en klussen. Tijdens het werken beoefenen we mindfulness en heartfullness en hebben we ook een heleboel plezier. Minstens één keer per week is er een kampvuur. Je zult je thuis voelen in La Maison Neuve. Door actief betrokken te zijn en te verblijven in een mooie en rustige omgeving, zul je een ander soort gevoel van vakantie beleven. In overleg is het mogelijk om een deel van het programma te volgen.

Actieve gast:
Tijdens de yoga, dans en muziekweken, werk je 6 halve dagen van de week en krijg je van ons heerlijk eten, drinken, evt. yogalessen en een prachtige plek om te kamperen. Je betaalt € 75, -.

Bel of mail Marleen voor meer informatie. Tel: +31(0)6-18339912

Locatie

Wij zijn gevestigd in La Maison Neuve, een landgoed aan de rand van Antran (ongeveer 300 km ten zuiden van Parijs, op 800 km van Utrecht), dichtbij het dorp Ingrandes sur Vienne en vlakbij de stad Chatellerault.

Adres: La Maison Neuve, 86100 Antran, Frankrijk


View in Google Map

Vervoer

Met de auto

La Maison Neuve ligt op ongeveer 10 km ten oosten van de A 10 ( van Parijs naar Bordeaux). Neem afslag 26 (kilometerpaal 272). Volg de GROENE borden naar Tours / Ingrandes (D 910). Neem vanaf Ingrandes s/ Vienne de D75 naar Usseau. Ga na de brug rechtdoor bij de kruising. Volg bij de volgende driesprong Velleches (D75A). Tegenover de volgende weg links bevindt zich rechts de poort van Maison Neuve.

Voilà, vous êtes arrivés!

La Maison Neuve is een zogenaamde "Lieu Dit". Je kunt La Maison Neuve vinden op de lokale kaart als een plaats. Voer het volgende in voor een Tom Tom: "La Maison Neuve, 86100 FRANKRIJK"! (De TomTom leidt u door Antran richting Ingrandes).

Vergeet niet: We bevinden ons ten noorden van Antran op de D75A, dicht bij de brug van Ingrandes s / Vienne.

Met de trein

Vanuit Parijs, rijdt de TGV in ongeveer één tot anderhalf uur naar Chatellerault.
Vanuit Nederland rijden de Thalys en de TGV in minder dan 6 uur naar Chatellerault. Inclusief overstappen in Parijs.

Met de bus of meerijden

Een andere mogelijkheid is reizen met de bus of blablacar (meerijden en delen in de kosten):
blablacar.nl
booking.idbus.com
www.megabus.com
www.eurolines.nl

Bonne Route!